This website has no support for Internet Explorer

I AM Loft

Ceci n'est pas un immeuble d'habitation

Location: Amsterdam, NL
Client: Edwin Oostmeijer, Amsterdam
Program: Housing and workspaces
Gross floor area: 1.990 m2

Structural engineer: Van Rossum, Amsterdam
MEP engineer: DGMR, Amsterdam
Landscape design: DS Landscape, Amsterdam
Contractor: Hurks Bouw, Utrecht
Visualisation: Parallel, Amsterdam

Edwin Oostmeijer Projectontwikkeling commissioned Space Encounters to design an apartment building in the future development of Buiksloterham & Co in Amsterdam Noord. The residential building of approximately 2000 m2 facing the canal and overlooking the IJ river will house around 14 apartments and a office space on the ground floor. The apartment block promotes sunlight and visibility whilst combining flexibility within the floor plans.

Simultaneously the urban spatial integration will refine the appearance of the block. The project is part of the dynamic masterplan Buiksloterham Cityplots. Every Cityplot will act as a collective, energetic machine whereby sustainable systems are coupled with and converge in the public space. The inter-relationship between residents and these systems will contribute to a sustainable and future-proof area. Architecture, public space and landscape will soon form one complete, sustainable, integrated system.